Släktrådsmöte 2022

Lördagen den 27:e augusti 2022 samlades drygt 90 Murrayare i blandade åldrar vid lunchtid på Bergendal i Sollentuna. En somrig grillbuffé avnjöts ute på terrassen med utsikt över Edsviken.

Efter lunch startade bouleturnéringen. Alla delades in i 14 olika lag som under familjära förhållanden och för dagen mycket varma vädret utkämpade många spännande matcher. Till slut stod ett lag som vinnare. Laget bestod av Patrik Murray, Erik Murray, Samuel Murray och Thomas Hollaus.

Vid klockan 17, efter dusch och ombyte bjöds det in till Släktråd.

Därefter var det den traditionsenliga fotograferingen med både gruppbild och enskilda familjebilder. Då hade ytterligare släktingar anslutit och vi var 160 Murrayare på plats.

Sen bar det av upp till terrassen igen för mingel och välkomstdrink, varpå middagen avnjöts inne i matsalen. Menyn som serverades bestod av:

Förrätt
Variation på sparris, löjrom, citronemulsion, krispig potatis
Weingut Huber ”Terrassen” Riesling Traisental, Austria

Varmrätt
Helstekt Svensk Oxfilé med dragonemulsion, rostade morötter och vårprimörer samt rödvinssky
Domaine Santa Duc Les Quatre Terres Syrah, Grenache Côtes-du-Rhône, France

Dessert
Bakad jordgubbsglass med jordgubbar, drömmar och maränger

Under middagen uppmärksammades några av de gågna årens stipendiater, bouleturneringens vinnare uppmärksammades, med bland annat en bejublad sång av Micke Lindgren. Henrik Murray och Ulrika Murray framförde varsin sång och allt rundades av med tacktal för middagen av Thomas Murray.

Efter middagen bjöds det på kaffe och avec, baren öppnade och dansgolvet fylldes på.

Allt som allt en mycket lyckad dag och kväll med nära och kära släktingar, ”en familjär och avslappnad stämning men ändå högtidligt” som några beskrev det.

Detta var det 27:e släktmötet sedan det första mötet, som avhölls på Högloftet 1938.

Bilder tagna på Bergendal av fotograf Alexander Lindström – klicka här.